Φρέσκο καλαμάρι με γαρίδες…

Φρέσκο καλαμάρι με γαρίδες, αχινό και λαδολέμονο αρωματισμένο με αυγοτάραχο
από τον Μάκη Πρίντεζη

Οδηγίες
Ψήνουμε το καλαμάρι σε καυτή σχάρα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και τις γαρίδες (καθαρισμένες) για 2 λεπτά. Κόβουμε το καλαμάρι σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο με ένα τσέρκι, στο οποίο έχουμε κάνει μια λεπτή στρώση από φύκια wakame. Τοποθετούμε τις 4 γαρίδες από πάνω και κατόπιν τα αυγά αχινού. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο του αυγοτάραχου και γαρνίρουμε με φρέσκο μάραθο και με τα φιλετάκια από το λάιμ.

Υλικά για 1 μερίδα
1 καλαμάρι φρέσκο 350 γρ.
4 γαρίδες φρέσκιες
1 κ.σ. αυγά αχινού

Λαδολέμονο:
χυμός από 1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. αυγοτάραχο τρίμμα
30 γρ. φύκια wakame τουρσί
Φιλέτα λάιμ για γαρνίρισμα