Κόκκινες ποικιλίες Cabernet Sauvignon

Περιγραφή: Φημισμένη για την έντονη γεύση και το άρωμά του, η Cabernet Sauvignon, είναι μια μεστή και πλούσια σε γεύσεις και αρώματα ποικιλία. Ξεχωρίζουν η γεύση από τα κεράσια, τις σταφίδες και τα αρωματικά βότανα. Αν αφήσετε για λίγο το κρασί να «κυλήσει» στον ουρανίσκο σας θα νιώσετε την επίγευση από βατόμουρα, μαύρες σταφίδες, σμέουρα και οξιά (από το δρύινο βαρέλι), να σας διαπερνά. Το αποτύπωμα της ξηρότητάς του οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε τανίνες.

Με τι συνδυάζεται; Μια τόσο εξαιρετική και πληθωρική γεύση, «δένει» άψογα με κρέατα, όπως πάπια, βοδινό κρέας, κουνέλι, πουλερικά, λουκάνικα αλλά και εντόσθια. Εξίσου καλά συνδυάζεται και με τυριά με έντονη γεύση, όπως το ροκφόρ.

Merlot

Περιγραφή: Διαδεδομένο, ελκυστικό, περισσότερο προσιτό γευστικά και με πιο ήπια γεύση σε σύγκριση με το Cabernet Sauvignon, το Merlot φαίνεται να εδραιώνεται για τα καλά και στην Ελλάδα ως ένα γλυκόπιοτο κρασί, που συνδυάζεται εύκολα με κάθε φαγητό. Είναι ιδιαίτερα απαλό, με φρουτώδη χαρακτηριστικά από δαμάσκηνο ή βατόμουρο, αλλά και ήπια γεύση από σταφίδα, βανίλια ή κακάο.

Με τι συνδυάζεται; Είναι πολύ ευέλικτο και ευκολοσυνδύαστο. Ταιριάζει με τις περισσότερες γεύσεις, αλλά επιλέξτε το ως συνοδευτικό σε γεύματα με αρνί, βοδινό κρέας, πάπια κ.τ.λ. Είναι το καλύτερο συνοδευτικό για πιάτα ιταλικής κουζίνας.